Datan hyödyntäminen ja käyttö tulevat laajenemaan rajusti lähivuosina. Organisaatioiden päätöksenteon tueksi tarvitaan Big Dataa, Edistynyttä Analytiikkaa ja ennustamista. Miten siis päästä nykytilanteen perusraportoinnista kohti laajempaa datan hyödyntämistä uusilla teknologioilla? Miten rakentaa nykyaikainen tietovarasto? Miten ymmärtää paremmin dataa ja hyödyntää uutta teknologiaa ja uusia menetelmiä?
Kerron tässä blogissa siitä, miten uudet teknologiat ja menetelmät tulevat ryminällä tiedonhallinnan kenttään. Missioni on ollut jo yli 20 vuotta parantaa yritysten valmiuksia hyödyntää dataa. Kannamme kortemme omalta osaltamme kekoon mm. järjestämällä alan huippukoulutuksia kaikille datan hyödyntämisestä kiinnostuneille. Pyrimme miettimään yhdessä asiakkaiden, että huippuasiantuntijoiden kanssa mihin maailma on menossa ja mitä osaamista kulloinkin tarvitaan ja sen perusteella laadimme kurssiohjelmat. Taistelkaamme yhdessä siiloja ja suljettuja järjestelmiä vastaan. Datan vallakumous tulee!
Syksyn 2016 koulutustarjontamme sisältää esim: Apache Spark, Hadoop, Amazon Cloud, Iot, Machine Learning, Data Lake, Agile Information Project Management sekä paljon muuta.
Alla lisää uusista koulutuksistamme.
Ymmärrä liiketoimintaa
Liiketoiminnan ymmärtäminen on kaiken a ja o. Itse vedän Tiedonmallinnuskurssin, jossa opiskellaan käsitemallinnusmenetelmä alusta pitäen, myös miten mallintaa liiketoimintaihmisten kanssa. Uutuutena koulutan myös Yritystason käsitemallinnuskurssin, jossa keskitytään laajoihin, jopa yritystason mallinnusmenetelmiin. Alec Sharp syventää osaamistasi kurssilla Working With Business Processes. Usein haastavaksi koettu käsitemallinnuksen ja prosessimallinnuksen kohtaaminen selkeästi esitettynä – Alec on nimittäin yksi harvoista sekä prosessi- että tietomallinnuksen guruista. Data Vault 2.0 -sertifiointikurssi (toteutuksen ajankohta on vielä auki) antaa sinulle valmiudet hyödyntää tämän hetken kuuminta mallinnustekniikkaa Data Vaultia tietovarastohankkeissa. Kurssi vetää mallin kehittäjä, legendaarinen Dan Linstedt.
Kuten käsitemallinnus, myös Master Datan hallinta liittyy tietojen parempaan integrointiin. Tero Laatikainen luotsaa suositulla Master Data Management käytännössä –kurssillaan osallistujat alueen saloihin.
Moderni tietovarasto
Tiedot pitää saada paremmin käsille tukemaan raportointia, analytiikkaa ja muitakin käyttöalueita. Tässä kohtaa tietovarastointi tulee kuvaan. Vedän itse Tietovarasto/BI/Analytiikka -perusteet kurssin, joka on hyvä johdantokurssi noihin alueiseiin. Modernin tietovaraston perusteet -kurssi antaa sinulle valmiudet uusimpien teknologioiden hyödyntämiseen. Hollantilaisen BI-gurun Rick van der Lansin kurssilla Incorporating Big Data, Hadoop, Spark and NoSQL in Data warehouse opit parhaat käytännöt maailmalta NoSQL-kantojen integroimisessa tietovarastoon.
Hyödynnä Big Dataa
Big Data-teknologioissa ollaan päästy hype-vaiheesta toteutuksiin. Lähes jokaisessa konsultoimassani tietovarastohankkeessa on nykyisin mukana uusia teknologioita ja metodeja. Suomen johtava Big Data -spesialisti Karri Pulkkinen tutustuttaa sinut Hadoopin käyttöön Hadoop-peruskurssilla. Olet varmasti kuullut Data Lakesta? Nyt pääset toteuttamaan Data Laken käytännössä Karrin uraauurtavalla Data Lake-kurssilla. Apache Spark on kovassa nousussa ja uutuutena järjestämme nyt ainoana Suomessa myös Spark -kurssin, jota ei kannata jättää huomioimatta.
Monet tietolähteet ja suoraan pilveen?
Tietovarastoa rakennettaessa dataa tulee ulkoisista lähteistä yhä enemmän ja sitä halutaan analysoida oman sisäisen datan rinnalla. Analytiikkavelho Ville Niemijärven Ulkoisen datan integrointi -kurssilla (toteutuksen ajankohta on vielä auki) opit miten se tehdään käytännössä. Suomen parhaaksi ohjelmoijaksi valittu Jari ”Jaffa” Jaannon johdolla opit koneiden internettiä kurssilla Internet of Things (Iot) käytännössä. Koulutuksessa pääset ihan oikeasti ohjelmoimaan laitteita, ohjaamaan niitä netissä ja keräämään sensoridataa! Kannattaako rakentaa tietovarasto suoraan pilveen? Pilvipalvelut koskevat kaikenkokoisia yrityksiä ja Amazon on yksi suosituista alustoista. Amazon-pilvipalvelukurssilla opit ainutlaatuisen kyvyn rakentaa pilvipalvelu päivässä.
SQL pitää pintansa
SQL-kieli on tiedonhallinnan ammattilaisen ajokortti ja kuuluu perustyökalupakkiin. SQL -peruskurssilla – jota edelleen itse koulutan – voi kuka tahansa oppia relaatiokannan peruskyselyt ja päivitykset kahdessa päivässä. SQL-osaamisen investointi ei mene hukkaan, sitä käytetään monien eri toteutusten kautta laajasti myös Big Data -maailmassa.
SQL Syventävät päivät kurssillani voit hämmästyä SQL:n ilmaisuvoimasta ja oppien avulla säästää paljon aikaa käytännön työssä.
Ennusta tulevaisuutta Analytiikan avulla
Nykypäivänä perinteinen raportointi ei kuitenkaan enää riitä, vaan Edistynyt Analytiikka tulee mukaan kuvioon entistä vahvempaan rooliin. Meidän huippukouluttajamme vetävät tutustumiseen Edistynyt Analytiikka -kurssin ja sen jälkeen pääset tekemään itse ihan oikeita ennustemalleja kurssilla Ennustemallin toteutus. Mikäli haluat ”mustan vyön” Data Scientiksi, niin suosittelen siinä tapauksessa R-kurssia sekä Mallintaminen R:llä –koulutusta. Koneoppimisen merkitys tulee olemaan todella keskeinen, niinpä tuomme tarjolle erittäin mielenkiintoisen ja ajankohtaisen Azure Machine Learning -kurssin.
Tuomme Suomeen nyt ensimmäistä kertaa Terradatan CTO:n Stephen Brobstin. Hänet on valittu neljänneksi Yhdysvaltalaisista CTO:sta. Stephen vetää kurssin aiheesta Data Science and Big Data Analytics: Leveraging Best Practices and Avoiding Pitfalls.
Toteuta ketterästi
Kehityshankkeissa on liian kauan toteutettu jäykillä projektimenetelmillä. Nyt on ketterien menetelmien aika. Onnistuimme saamaan amerikkalaisen BI-gurun William McKnightin kouluttamaan miten Scrum-menetelmää käytetään nimenomaan BI, tietovarasto-, analytiikka -ja MDM -projekteissa. Kurssi on Agile Project Management For Information Projects.
Hän on ensi kertaa Suomessa ja on todella kovan luokan kaveri. Aihe on polttavan ajankohtainen ja järjestetään yleisön pyynnöstä.
Valitse parhaat tuotteet
Jos mietit, että mikä on paras BI-tuote ja haluat kuulla muutakin, kun myyjien hehkutusta, niin silloin suuntaan oikopäätä Business Intelligence – ohjelmistojen vertailu ja hankinta kurssille. Jo edellä mainitussa Edistyneen Analytiikan perusteet -kurssilla tuotevertailun painopiste on puolestaan analytiikkatyökalujen vertailussa.
Tuotteista puheenollen järjestämme Qlikin käyttäjille Designer ja Developer-kurssit. Kouluttaja ehkä Suomen kovin Qlik-osaaja. Niin ikään Microsoftin tuotteisiin mieltyneillä on tarjolla koulutuskumppanimme Onsightin kurssit Excel Power Pivot ja Power View tutuksi ja esim Power BI Self-Service Workshop.
Lähes kaikki kurssit ovat saatavilla myös yrityskohtaisina toteutuksina. Tarjoamme myös projektitoteutuksia samoista aihealueista.
Tutustu kurssitarjontaamme tästä. Kaikki uudet kurssit eivät ole vielä kalenterissa, joten pysy kuulolla.
Terv. Ari Hovi